torsdag 3. september 2015

Mat og drikke

Mye god mat i Spania. Kjempeutvalg av ferske råvarer og billig forhold til norske priser. Vår første handletur gjorde vi på shoppingsenteret La Marina i Finestrat(10 minutter unna). Vi fylte like gjerne opp to handlevogner på Carrefour. Øynene våre gikk rundt og rundt. Det er for mye å velge mellom. 4 timer brukte vi på mathandlingen, utslitte.
Meloner i alle varianter
Double size paprikaer

Carrefour er et hypermarked slik som Coop Obs men sikkert minst 5 ganger større.


Litt av det vi kjøpte.
  • Serranoskinke
  • Chorizo
  • Manchego ost
  • Melon
  • Grønne oliven
  • San Miguel
  • Rioja vin
Essensiell mat fra Spania, nam nam

Hva sies om 60 stk San Miguel bokser til 16 Euro?

Må lære meg å lage noen spanske retter nå. Paella, Patatas Bravas, Tortilla (spansk omelett), forskjellige tapasretter.

Har du smakt "Tinto de verano"? Det er rødvin blandet med Sprite. Perfekt kald sprudlevin i sommervarmen.

Ellers griller vi en del. Og de fleste måltider nytes selvfølgelig under åpen himmel. 

Det nærmeste man kommer norsk vanlig svart kaffe er Cafe Americano som er utvannet espresso.
Monica' sin cafe con leche (kaffe med melk) På kaffebar i Albir
Angela var på overnattingsbesøk hos venninne. Vi benyttet anledningen til å spise ute på restaurant Zero Zero på strandpromenaden i Albir.
Fullmåne. Klokka er 22 og 26 grader

God atmosfære på restauranten på strandpromenaden

Etter en flaske vin... tester vi noen solbriller på sjappa som er åpen til kl 0200

Monica har allerede laget Patatas Bravas med tomatsaus. De var gode, men egentlig lager hun bedre uten den spanske oppskriften. Jeg kunne ikke være dårligere, så i dag lagde jeg spansk omelett.

Hvordan lage Tortilla (spansk omelett)

Det er veldig enkelt og består av bare noen få ingredienser. 
  1. Skrell og del opp poteter i små båter.
  2. Kapp opp 1 løk i passe biter
  3. Visp 4 egg i en bolle
  4. Mørne potetbitene i masse varm olivenolje. Stekes på middels varme
  5. Hell løken oppi pannen de siste 5 minuttene. 
  6. Hell innholdet av pannen og de vispede eggene sammen og bland ut med litt salt
  7. Stek dette med litt olivenolje på middels varme.
  8. Ta noe som dekker pannen og smør med olivenolje og snu tortillaen slik at den blir stekt på andre siden

Her er alle ingredienser


Perfecto!

Serveres med litt fersk brød
Til og med Angela likte dette og ga meg terningkast 6!

1 kommentar: